Dyno Testi Nasıl Yapılır?

 


Dyno test; yani diğer adı ile dinamometre testi aracınızın motor performansının ve güç aktarım organlarının durumunun tespiti için dyno test cihazı ile özel olarak yapılan bir testtir.

Dyno testi motordan elde edilen gücün güç aktarma parçalarına ne derece aktarılıp aktarılamadığını ve bu süreçte oluşan güç kayıplarının ölçümlerinin yapılmasını sağlayan önemli bir oto ekspertiz testidir.

Dyno testi bu test için tasarlanmış olan dyno test cihazı ile yapılmaktadır. Özel bir bilgisayar donanımına sahip olan dyno test cihazı ile özellikle ikinci el araç alım satım süreçlerinde alacağınız ve / veya satacağınız aracın motoruna dair sizi detaylı şekilde bilgilendiren bir testtir dyno testi.

Dyno testi oto ekspertiz hizmeti kapsamında uygulanan önemli bir test olup PratikAraba olarak Pro-Pratik Ekspertiz bünyesinde sizlere sunduğumuz hasasiyet gerektiren bir testtir.

Dyno testi ile aracınızın motorunu performansı, yorgunluğu, aracın motorunun beygir gücü gibi birçok noktada bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Detaylı bilgi için tıklayın  https://pratikaraba.com/dyno-testi-nasil-yapilir.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geri Vites Lambası Hangi Renk Olur?

Land Rover Defender Araç Bakım Fiyatı

Kia Besta Araç Bakım Fiyatı