Acea C3 Ne Demek?

 


ACEA C3 Nedir?


ACEA, Avrupa Motor Üreticileri Birliği'nin kısaltası olup oldukça katı ve zorlu test prosedürlerinin ardından aracınıza uygun motor yağlarının teknik olarak hazırlanmasını sağlamaktadır.

ACEA standartlarına uygunluk demek doğru viskozitede bulunan motor yağı kullanmanız demektir.

ACEA standartları; yani şartları kendi içinde A,B, C ve E sekanslarına ayrılmaktadır.

ACEA sekansları sonlarına eklenen sayılar ile motor yağının aracınıa uygun olup olmadığına dair daha açıklayıcı bilgiler sunmaktadır.

ACEA A : Binek araçların benzinli motor tipine ilişkin standartları ile ilgili bilgi veir.

ACEA B : Binek araçalar, kamyonet ve hafif ticari araçların dizel motor tipine ilişkin standartları ile ilgili bilgi verir.

ACEA C : Dizel partikül filtreye sahip araçlarda kullanılan motor yağının özellkleri ve gereklilikleri ile ilgili bilgi verir.

ACEA E : SAdece kamyonlarda kullanılan dizel motor tipi ile ilgili gereklilikler hakkında bilgi vermektedir.

ACEA C3 benzinli ve / veya dizel motor tipine sahip binek araçlar ve hafif ticari araçlarda kullanılacak motor yağının standartları ile ilgilidir.

ACEA C3 özellkile partiküllü filtreye sahip araçlarda, yani dizel araçalrda kullanılan otor yağının standartlarını ile ilgili bilgi vermektedir.

DPF'li motor yağı; yani partiküllü motor yağı düşük küllü, yüksek performansa sahip sentetik yağ olup emisyon standartlarını karşılayan ve bu sistemin daha sağlıklı çalışmasına katkı sunan yağlardır.

ACEA C3 aracınızda kullanılacak olan motor yağının uygunluğu ve doğru viskozitede olduğu ile ilgili gereklilikleri belirtmektedir.

En kısa tanımı ile ACEA C3 standartlarındaki motor yağı orta düzeyde atık bırakan ve çevreye duyarlı olan motor yağıdır.

Castrol EDGE 5W30 motor yağı ACEA C3 standartlarına uygun bir yağ olup DPF'li araçlarda kullanıma uygundur.

Detaylı bilgi için tıklayın https://pratikaraba.com/acea-c3-ne-demek.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geri Vites Lambası Hangi Renk Olur?

Land Rover Defender Araç Bakım Fiyatı

Kia Besta Araç Bakım Fiyatı