Park Sensörü Ne İşe Yarar?

 


Park Sensörü Ne İşe Yarar?

Park sensörü, araçların özellikle dar ve görüşün kısıtlı olduğu alanlarda park ederken veya düşük hızla hareket ederken etraflarındaki engelleri saptamalarına yardımcı olan bir güvenlik özelliğidir.

Engel Tespiti: Park sensörleri, aracın yakınındaki engelleri algılar. Aracın bir engelle ne kadar yaklaştığına bağlı olarak sürücüyü sesli veya görsel olarak uyarır.

Kazaları Önleme: Park sensörleri, sürücüye araçla bir engel arasındaki mesafeyi belirten sesli ve/veya görsel sinyaller göndererek potansiyel çarpışmaları veya kazaları önlemeye yardımcı olabilir.

Güvenli Park: Özellikle büyük araçlar veya dar park alanları için, park sensörleri sürücüye aracın tam konumunu belirleme ve engellere zarar vermeden doğru bir şekilde park etme konusunda rehberlik eder.

Görüş Alanını Genişletme: Özellikle arka kısımda bulunan ölü bölgeler, sürücünün gözünden kaçabilir. Park sensörleri, bu tür bölgelerdeki potansiyel tehlikeleri saptayarak sürücünün görüş alanını dolaylı olarak genişletir.

Araç Değerini Koruma: Park sırasında meydana gelebilecek kazalar, aracın değerinin düşmesine neden olabilir. Park sensörleri, bu tür kazaları önleyerek aracın değerini korumaya yardımcı olabilir.

Detaylı bilgi için tıklayın https://pratikaraba.com/park-sensoru-ne-ise-yarar.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geri Vites Lambası Hangi Renk Olur?

Land Rover Defender Araç Bakım Fiyatı

Kia Besta Araç Bakım Fiyatı